torsdag den 1. september 2011

OM HVOR SVÆRT DET ER AT FOTOGRAFERE MALERIER MED REFLEKSFULDT GLAS

På fotografiet her (opgang 12) har jeg forsøgt at udnytte spejlingen i glasset og få fotograf Ida Wang, der står et stykke oppe af trappen, med på billedet. Som det tydeligt fremgår, er det ikke helt lykkedes, formentlig fordi mit kamera og jeg er amatører på fotoområdet. Men spejlingen af lysindfaldet fra vinduet er i glasset og skygger for maleriet. Denne spejling har altid været frygtelig forstyrrende, især når man f.eks. går ind i opgang 4 og ser sig selv i billedet.

Ida Wang bliver den første fotograf, siden billederne blev hængt op i 1939, der får lov til at fotografere dem UDEN glas. Tidligere fotografer har kæmpet med glasset foran malerierne og spejlingerne heri. Ingen af opgangene byder på komfortable forhold for en fotograf. Her er meget lidt rum foran malerierne især i opgang 1 – 3, her er stort set intet lys og flere steder er postkasserne et forstyrrende element. Men Ida Wang er heldigvis ikke let at kue.
PROJEKT Ved Volden går ud på at få restaureret de 13 smukke og unikke malerier til glæde og gavn for de nuværende beboere, deres gæster og andre der har deres gang i ejendommen. OG selvfølgelig også for fremtidens beboere.
Der er jo ikke offentlig adgang til malerierne, men jeg har tidligere arrangeret eksklusive rundvisninger for begejstrede kunstinteresserede. Da der her er tale om så fantastiske og enestående malerier (– hvorfor uddyber jeg i senere blogindlæg) har Erik Olesens Ejendomsselskab A/S - udover støtten til restaurering OG nye refleksfri glas - sikret økonomisk støtte til en formidlingspublikation, der kan forevige malerierne og fortælle om dem.

Her er endnu et fotografi (jeg har taget) af Ida Wang in action. Her er hun på arbejde i opgang 5 (hvor der samtidig blev gjort rent). Det er undertegnede - kunstformidler Naja Pedersen - der skriver tekst og redigerer formidlingspublikationen. Til opgaven med at fotografere har vi sikret os Ida Wang. Hun er en velanskreven dansk portrætfotograf, der har arbejdet med blandt andre DR, TV2, Tivoli, det Kongelige Teater og Royal Copenhagen.  Ida Wang er indehaver af firmaet IW by Ida Wang, som man kan læse mere om her.
Formidlingspublikationen ligger klar 18. marts 2012. Du kan læse mere om både formidlingspublikationen og datoen i senere indlæg her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar