onsdag den 31. august 2011

ERIK OLESENS EJENDOMSSELSKAB A/S – HVEM ER DET?

Foto: Karsten LundDet er takket være en generøs donation fra Erik Olesens Ejendomsselskab A/S, at vi nu er i fuld gang med at restaurere malerierne Ved Volden.

Manden på fotografiet ovenfor er Erik Olesen (1915 - 2003). Han var direktør og læge - og som dette fotografi antyder OGSÅ vældig interesseret i kunst. Han var - blandt meget andet - medlem af Dansk Litografilaug fra 1970.Erik Olesen er søn af generalkonsul Th. Olesen og dennes hustru Inge. Han blev student fra Skt. Jørgens Gymnasium i 1934, tog medicinsk eksamen i 1942 og Højere Handelseksamen i 1944. Han var stifter, direktør, medindehaver og bestyrelsesmedlem i en lang række firmaer bl.a. Fabrikken Gluten, Stabilia A/S og Dansk Financia A/S. Han blev gift første gang med Inge Marie Eva Boldsen (1920 – 1966) og anden gang med socialrådgiver Susanna Olesen (1968).   

Erik Olesens Ejendomsselskab A/S er stiftet i 1959. Selskabets formål er at købe og sælge ejendomme. Selskabet køber porteføljer af udlejede ejerlejligheder og sælger lejlighederne enkeltvis, når de er tomme og uden lejer. Selskabet ejes af Erik og Susanna Olesens Almenvelgørende Fond (1993). Denne fond er også moderselskab for Dansk Financia A/S Ejendomsadministration (stiftet i 1934).

Udover direktør Erik Olesen og adressen (Rosenvængets Hovedvej 6, på Østerbro i København), har Erik Olesens Ejendomsselskab A/S og Dansk Financia A/S Ejendomsadministration det tilfælles, at ejendommene udspringer af KAB-koncernen. Erik Olesens første svigerfar var den navnkundige F.C. Boldsen (1877-1954), stifteren af KAB.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar