tirsdag den 23. august 2011

GLASSET ER VÆK

Nu er glas og metalrammer foran og omkring malerierne i opgang 1 og 2 taget ned. For os der kender disse malerier så godt, er det en fryd at se dem befriet for - hvad der tydeligvis med årene har forvandlet sig til - en meget snavset hinde oven på billederne. At glasset er væk gør en synlig forskel! Pludselig er farverne klarere og friskere at se på.

OG man får voldsomt lyst til at se og genopdage malerierne med sine hænder. Men hvert eneste fingeraftryk efterlader spor på billedet, der langsommeliggør eller direkte forhindrer restaureringsprocessen. Derfor må man bekæmpe sine lyster, og placerer hænderne på ryggen eller i bukselommen, når man går forbi.

Glarmester Lasse Witthøfft og hans lærlinge fra Frese & Søn as har bygget fine, lette og flytbare vægge, der kan beskytte billederne mod stød fra flytninger, indkøbsposer, forskellige køretøjer og nysgerrige fingre.

Firmanavnet Frese er kendt, dels fordi det er et veletableret firma fra 1939 med stolte traditioner. Og dels fordi glarmesterslægten Frese, siden den indvandrede fra Friserland[1] for mere end fem generationer siden, har været særdeles synligt i det Københavnske erhvervsliv.

Det kendteste medlem af slægten Lauritz Frese fik otte børn, heraf 3 drenge der alle blev uddannet glarmestre. De to brødre Mogens og Jørgen overtog firmaet på H.C. Ørstedsvej, hvor det ligger den dag i dag. Den 3. bror Henning etablerede sig med egen forretning i indre by i 1939, og flyttede forretningen til Kattesundet i 1965. Lasse Witthøfft overtog forretningen i 2006. Så glasset Ved Volden kunne ikke være i mere kompetente hænder!


Læs mere om firmaet Frese & Søn as her

[1] Friserland er det område, der ligger ved Vadehavet og strækker sig fra Nederland, over Tyskland og op i Danmark

Ingen kommentarer:

Send en kommentar