onsdag den 26. oktober 2011

VILHELM BJERKE PETERSEN OG ELSA THORESENS UDSMYKNINGER

ELSA THORESEN og Vilhelm Bjerke-Petersen udfører - udover malerierne til Ved Volden - også en stor udsmykning på Højdevangens Skole på Amager sammen. Fotografierne til venstre viser dem ifærd med at udføre netop denne.

For Vilhelm Bjerke-Petersen var større udsmykninger i offentlige bygninger ikke noget nyt. Allerede som 21-årig maler han store vægdekorationer på Birkerød Statsskole (disse er nu fjernet og befinder sig på Fyns Kunstmuseum).



I 1941 maler han et (nu forsvundet) vægmaleri til en børnehave i Bispebjerg Terrasser, og i 1942 færdiggør han arbejdet med udsmykningerne af trappeopgangene i ejendommen Solbjerggård (Peter Bangsvej 192-218) på Frederiksberg. Og i 1943 udfører han endnu en udsmykning denne gang til lampefabrikken LYFAs kantine.

Den kunstneriske vision bag udsmykningerne var såre enkel, nemlig troen på at mennesket gennem mødet med kunsten kan ændre sig. Og kommer mennesket ikke til kunsten, må kunsten møde mennesket, hvor det befinder sig: I børnehaven, på skolen, på arbejdspladsen eller i hjemmet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar