torsdag den 17. maj 2012

OLUF STÆHR NIELSEN

Nu er første etape af PROJEKT Ved Volden slut. Men der er stadig flere etaper tilbage. Udover istandsættelsen af opgangene, den udvendige vedligeholdelse af ejendommen, og en moderniseret renovering af gårdanlægget ligger der endnu et kunstrestaureringsprojekt ude i fremtiden.

Oluf Stæhr Nielsen (1896- 1969) udsmykkede alle gitre på indgangsdørene med små figurer af eksempelvis fisk, frøer, konkylier, muslinger og kornaks. Flere figurer er desværre fjernet og det vil derfor være et projekt at reetablere disse gitre og fastgøre de resterende figurer, så de ikke også forsvinder.

Udover denne skulpturelle udsmykning, udførte han også to vand- og klatreskulpturer til det oprindelige søanlæg i gården. De to skulpturer hed Hvalrossen og Søløven. Stærh Nielsen udførte hovederne og placerede dem på to miner. Blandt børnene blev de kaldt "de blå figurer". Minerne rustede desværre og derfor blev skulpturerne farlige for børn og blev fjernet. Men hovederne eksisterer i bedste velgående, og et fremtidigt kunstprojekt kunne være at genetablere eller genopfinde disse to skulpturer.Ingen kommentarer:

Send en kommentar