onsdag den 26. oktober 2011

Status for fotograferingen af malerierne i PROJEKT VED VOLDEN

Detalje fra opgang 1. Fotograf: Ida Wang
KAN DE KENDE DETTE MALERI? Hvis ikke, er det ikke underligt, da dette er en detalje fra maleriet i opgang 1. Højt oppe i himmelrummet svæver en ørn.

Fotograf Ida Wang er ifærd med at gennemfotografere alle malerierne. Hun fotograferer ikke blot hele maleriet, men også interessante detaljer fra dem - detaljer, der nærmest bliver til selvstændige billeder, som her hvor ørnen med sine udspredte vinger både er et symbol på noget faretruende og indbegrebet af friheden.

IDA Wang fotograferer også arkitekturen, som malerierne er placeret i, da man med rette kan sige at Ved Volden hænger rum og billeder sammen.

Den dramatiske himmel, hvor skyerne
nærmest er blevet til ørnevinger.
Detalje fra opgang1. Fotograf: Ida Wang
Fotograferingen er overstået i opgang 1 til 8. Det forventes at tage et par uger, før fotograferingen af opgang 9 til 13 er færdig.
Ørnesilhouetten. Detalje fra opgang 1.
Fotograf: Ida Wang.

1 kommentar:

  1. Født og vokset op Ved volden 13, nu bosat i Nordjylland. En stor glæde at se fotografierne af min barn- og ungdoms visuelle baggrundstapet. Malerierne er nu ikke længere blot et baggrundstapet, men nu en ekstra fryd ved at komme til Ved Volden . Restaureringsprojektet har pudset mine øjne, og jeg tror, at rigtig mange foruden mig får stor glæde af dem. Tak til alle jer, der har bidraget til restaureringen og for den fine blog, så vi har kunnet følge med i projektet. Gid der kan fines penge til at sætte opgangene i stand, så rammen om værkerne kommer på niveau.

    Birgitte, årgang 47

    SvarSlet